SKŁADNIKI: 2 czerstwe bułki
7 łyżek mleka
6 jaj gotowanych na twardo
10 dag resztek gotowanej szynki
cebula
sól, czarny pieprz mielony
łyżka płynnego masła lub margaryny
natka pietruszki, szczypiorek
WYKONANIE: Bułki pokroić i namoczyć w mleku. Jaja posiekać i rozgnieść widelcem. Szynkę drobno pokroić. Cebule obrać, drobno pokroić i oprószyć solą. Odcisnąć mleko z bułki. Zmieszać dokładnie rozdrobnione składniki, przyprawić i uformować małe kotlety. Krótko smażyć obustronnie na rozgrzanym tłuszczu. Kotlety podawać posypane posiekanymi ziołami.
Biskup nominat Krzysztof Nykiel: pragnę z ojcowskim sercem służyć Chrystusowi w Kościele
2024-05-03 14:57
Vatican News/ Ks. Paweł Rytel-Andrianik, Artur Hanula
@VaticanNewsPL
bp Krzysztof Józef Nykiel
Pragnę z ojcowskim sercem służyć Chrystusowi w Kościele. Serce Ojca, to serce w którym jest miejsce dla każdego, dlatego pragnieniem jest to, aby moja posługa, jako następcy Apostołów, była właśnie w ten sposób przeżywana i realizowana - powiedział Vatican News - Radiu Watykańskiemu regens Penitencjarii Apostolskiej, biskup nominat Krzysztof Józef Nykiel, którego 1 maja Papież Franciszek mianował biskupem.
Majową pobożność skierowaną ku Matce Bożej zauważamy w różnych miejscach i
okolicznościach. Tak jest i tak było przez wieki. Maryja otaczała opieką, kiedy prosiliśmy o to, ale też wspierała, kiedy brakowało już sił, aby zwracać się o pomoc.